fredag 30 december 2011

Snart Nye År!

Då var man hemkommen från Glasgow, som var sjukt skaj och bjöd på mången goer bärts och whiskey. Men tyvärr inga secoundhand fynd.

Men idag så tog jag en stros på stan och kikade in på broadway & son's och tjok i donk va hittade man inte där.... jo domma häringana dosera!!! =)




Ett par grymme goa Carolina dojjer, från 1991 helt oanvända och i den bästaste storleken, nämligen min stl. 
Så efter en snabb upp-putsning sitter dom nu på mina fossingar och myser.  




Carolina Shoe company started 1963 som en ny del ur H.H Brown. Dom var med och introducerade "opanaka" handsydda arbetarskor.

Gott Nytt på Er!

onsdag 21 december 2011

God Jul

Nu kommer det vara tyst på bloggen i några svängar och anledningen är jue så klart den däringana julen.

Vad ska han hitt på under julen då?

Tackar som frågar, jo undertecknad kommer ta några uns av sitt pick o pack o styra kosan mot Glasgow. Med avgång redan idag. Det kommer inmundas ett o annat glas med smarrig bärts och lite rolig i hatten glidandes runt i alla goe secound hand butiker som finns där. Med förhoppningarna av att fynda några snajziga skor o med lit flax o flyt kanske även nått skajsigt denim.

Men nu till nått helt annat. Innan skolan tog slut i fredags så han vi med att väva lit.




Ska nog sy upp e goer skjortjacka utav den här tyget, rugga upp den lit så den får e flanellig karaktär. 1,5 m har jag att leka med iaf. så nått mer kul ska det nog kunna bli. Men det får vänta nån månad, nästa projekt efter nyår ska bli ett par jeans.

God Jul & Goer Nytt.
Hörs!



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 13 december 2011

Nitförstärkt

Nu har jackan torkat och varit med och hängt i två dagar. Efter att den torkat så bidde den härligt krispig och lite luddigare, riktigt göttig i kvallan =)








Så här bidde passformen.




Idag tog jag även en sväng förbi jobbet och nitförstärkte jackan.



söndag 11 december 2011

Färdig knåpat!

Sådärja, då var jackan klar. Idag har jag sytt dit dom sista detaljerna. Det här är det första plagget som jag någonsin sytt helt från grunden så jag må saj att jag är sjukt nöjd.

Så här bidde den.











Får väl som änna ta och kirra lit bättre bilder nåndag. Där man även kan se hur den sitter på.


Här får jackan sig en goer dusch, måste ju bli lit fräch nu till jul... eller kanske int... Ska kirra till krympningen lite. Man tar o blöter ner den o låter den ligga i vattenbadet en liten stund, ca 20 min i max 30 grader, salta o peppra, smaka avoch sen är den redo att ta på sig.




Så nu sitter jag med e plaskervåter jacka o fryser... ska man vara fin får man lida pin =)

lördag 10 december 2011

Jeansjacke projekt numbero tvåo

Sådäringana, nu har man skippat det däringana ölandet o ägnat hela dagen te o sy istället. Så nu har det hänt lite mer tingestar på den där tockena jackan =)



Armar som är redo att klippas ut



Cinchen på plats







Sitter ju såklart som ä smäck =)


Fickor, nitar, knappar, knapphål, krage och lit förstärkningar häran o däran är vad som är kvar, men det tar vi imörra. 

onsdag 7 december 2011

Stiltje...

Jorå så att... nu har det ju som int hänt så många knop på ett tag, det har varit rätt mycket motgånger, skrotet kommer inte dyka upp, har inte haft nån tillgång till symaskin, några misskalkyleringar på mönster m.m. Så då har man jue haft tid för lit annat...



Men efter regn så kommer ju mer, öööhm... regn, iaf om man bor i Borås. Nåväl, saker och tingestar är på väg uppåt igen. Till helgen så kommer det sys en massa. Skrot o symaskiner kommer inte vara ett så stort problem att få tag på så fort jag startat ett företag, så då kommer det glida på möe bättre =) Nu har jag iof inte så mycket erfarenhet om hur man startar ett företag, men massa folk har ju gjort det, så då borde det ju som inte vara sjukt svårt iaf.   

En annan lit goer tingest är att jag råkade springa på ett hyfsat göttigt jeanstyg i en realåda på furulund. Det är ett 10oz rådenim tyg som är vävt i en 3*1 Z-kypert med en 2-skafts kantlåsning. Då det är lite tunnare än vårt andra tyg så kommer det här tyget att funka perfa till att sy upp några skjortor på. 








Närbild på kantlåsningen i 2-skaft.